Alle opslag der bliver skrevet på denne side er fra egen livserfaring. Udelukkende for at motivere og inspirere andre.

TRÆTHED OG MOTION.
Lad os kort komme lidt ind på de emner i dette opslag.
Det er emner som kan uddybes meget og som vi alle kan opleve forskelligt!

BLIVER DU ALDRIG TRÆT?!
Det er et spørgsmål jeg tit bliver spurgt om og jo bestemt jeg kan skam også blive træt!
Der er blot stor forskel om det er mentalt eller fysisk træt – der er en kæmpe forskel.

Kan godt lide at prøve ting af på mig selv psykisk som fysisk for at lære mig selv bedre at kende på godt og ondt.
Har oplevet mange ting som har gjort at jeg efterhånden kender både hvad min psyke og krop kan samt hvad den ikke har godt af og hvad jeg af den grund ikke længere bruger min energi på.

Ved hvor lidt søvn jeg kan komme igennem hverdagene på og hvordan det påvirker min krop og min psyke hvis jeg gør det i en længere periode. Derfor må vi aldrig undervurdere hvor meget søvn har at sige for vores psykiske som fysiske trivsel! At sige vi sover når vi bliver gammel, er lige så tosset som at sige vi spiser når vi sulter.

Jo bedre du kender dig selv mentalt som fysisk jo nemmere er det også at respektere dine behov.

Mange af os ved godt hvor meget søvn der sundt, hvilket mad der er godt for vores krop og hvad fysisk aktivitet kan gøre for vores krop men trods det så er det langt fra fleretallet af befolkningen der vælger at gøre det.

Hvorfor, spørger nogle så?
Tja det er vel enten fordi de ikke værdsætter eller prioritere sit eget heldbred/liv særlig højt (ikke nok til at vil passe bedst muligt på sig selv mentalt og fysisk) eller fordi de ikke har nogen ” god grund” til at ændre på det, for man kommer jo ikke sovende til penge osv…
Men er alle tænkelig grunde egentligt blot undskyldninger for ikke at vil tage ansvar for sit eget bedste ve og vel?..

Vil lige understrege at der ikke er noget som er rigtig og forkert når det gælder at leve vores egnet liv!
Vi vælger selv og af den grund er det vores eget ansvar at passe på os selv og at kan have det godt med de valg som vi tager for at kunne leve et liv, som vi kan holde ud at stå op til hver dag.
Er skam selv kun blevet klogere på mit eget liv ved at erfare kontrasten.

Er du en af dem som føler dig kontant træt, så er spørgsmålet – Er du fysisk træt eller om det er mental træthed?

MENTAL TRÆTHED:
Den mentale træthed kan du befri dig selv fra ved bevidst at blive bedre til at ligge de ting til side i dit hoved som dræner dig.

Så er der måske nogle af jer der vil sige “Ja ja men det kan jeg ikke fordi det er en del af mit arbejde, så det er ikke muligt!”

Mit svar vil være – jo det er muligt, det handler blot om HVORDAN du lader dine tanker fylde. Tanker er følelser og det er dem som kan mærkes på kroppen som træthed. Når der er rigtig mange af dem så mærkes de tunge og virkelig trættende.
Hvis trætheden fylder meget og er begyndt at have konsekvens på familie livet eller trivslen i dit liv generelt, så er spørgsmålet om det er dét rigtige du arbejder med – burde ens arbejde ikke give mere glæde end bekymringer?

Vores mindset, værdier og livshistorie er vidt forskellige og det som kan dræne mig mentalt behøver jo ikke at dræne dig og omvendt – det er vores måde at tænke og handle på, når vi er trætte der afgør hvor meget dét får lov at fylde.

MINDSET:
Vores måde at tænke på er meget afgørende for hvordan vores liv er.
Tænker vi negativt hele tiden, så føler vi os også irriteret og små vrede hele tiden.
Vælger vi at finde det gode i selv de mest håbløse situationer, så kan det føles befriende blot at gøre noget også selvom resultatet ikke var det man ønskede.

Er jeg mentalt træt og bekræfter mig selv i at jeg er træt, ved at sige højt at jeg er mega træt! Så bliver jeg blot meget mere træt! Omvendt siger jeg højt, at jeg ikke er træt, putter koldt vandt i hovedet, tager 3 englehop (bevæger min krop) og flytter fokus på hvad der skal ske, så har jeg sluppet følelsen af at ville sove videre.

I høre mig ikke sige at jeg ikke lytter til min krop når den er træt – for det gør jeg skam.
Ved godt hvornår jeg ER træt og hvornår jeg godt kan klare lidt mere før jeg behøver at sove.

SØVN er mega vigtig, så har jeg ikke fået så meget af den og kan mærke at jeg er træt, så ligger jeg mig gerne 1 time og slapper af velvidende at den er givet godt ud for at have ny energi igen når jeg vågner, også selvom jeg skal nå 1000 ting inden dagen slutter.

Bliver meget oftere mentalt træt end jeg bliver fysisk træt, derfor er det vigtig for mig at holde mig fysisk aktiv da det giver ny energi for mig at bevæge min krop.

Hvor nogle bliver mere træt af at være fysisk aktiv bliver jeg ofte mere frisk af det. Kan godt dyrke hård motion og af den grund være træt og øm i min krop når jeg kommer hjem men mit hoved er frisk.

Er af den overbevisning at alle vores tanker sætter sig i vores krop og medmindre vi bevidst sætter os og dealer med dem ved fx at handle det ind som man tænker på at skal huske osv, så det ikke fylder i hovedet.
Når du bevæger din krop fysisk blot ved at gå, så frigiver du noget af dét som fylder i kroppen.

ELSKER at få pulsen op og flytte min kondition.
Er det altid noget jeg har lyst til? Nej bestemt ikke og slet ikke hvis vejret er dårligt!
Gør jeg det alligevel? Hvis jeg har committet mig til det, ligesom jeg har med at gå mindst 8000 skridt hver dag, så gør jeg det, også selvom jeg kan have dage hvor jeg har været så træt at jeg har gået med lukket øjne det meste af turen.

Gør det KUN fordi jeg har erfaret at det gør noget positivt for mit sind at komme ud i naturen hver dag, også selvom der er storm, frost, sne og regn.
Alt slags vejr gør noget godt for vores sind. Dét mærkes på kroppen og igen her spiller vores mindset ind.
Er vi taknemlig for solen når det regner eller er vi taknemlig for regnen fordi vi sveder når solen er her?

HVORFOR ER DU FYSISK AKTIV?
Fordi det giver mig den fedeste følelse af velvære indeni! Har det både godt og lettere indeni når jeg har været fysisk aktiv og som jeg har været inde på, så giver det mig mere energi.
Så mit “hvorfor” jeg kommer afsted selv på de dårlige dage er “følelsen af velvære” og tanken om at komme tættere på de fysiske mål jeg end måtte sætte mig.
Det kræver tålmodighed og disciplin men det er det hele værd!

Spørgsmålet er – NÅR DU ER TRÆT, ER DU SÅ MENTAL ELLER FYSISK TRÆT?

HVAD FÅR DU MERE ENERGI AF?
Hvad end svaret må være, så gør dét noget mere! MEGET MERE!! Og set dig et “hvorfor” til alt du gør i dit liv.
Det er dit liv, så hvorfor ikke få det bedste ud af det imens du har det😉❤️

/ Elenna Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at benytte idefuldenoter.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.