Var langt ned af sygdom forrige måned sammen med nok det meste af DK.
Jeg kan godt være lidt syg og alligevel tage på job men denne gang blev jeg helt klart ramt af mande influenzaen! Fejlede ALT der var muligt undtagen at kaste op – tak for fordi jeg slap for det! Tog mig næsten 1 måned at komme helt ovenpå igen.
Ser egentlig mig selv som en kvinde med både en stærk psyke og fysik, så når sygdom bider på mig så tænker jeg meget over hvad der kan være grunden til at min krop ikke er i balance. Ofte kender jeg godt svaret og kan tage mine forbehold og andre gange så må jeg vel blot acceptere at jeg også er et menneske som kan blive ramt ligesom alle andre.

Trods min krop har været mere end træt så har det gjort en kæmpe forskel for mit sind at få lidt luft hver dag, specielt de dage hvor jeg havde feber. At mærke luften og få kølet kroppen lidt ned og vind i ansigtet var næsten healende for sindet. Var pakket nok ind til ikke at fryse og var kun ude i en kort stund men for mig var det med til at jeg fik det bedre.
Det har kun været muligt med gå ture da jeg hostede, havde ondt i halsen og var snottet, men er af den overbevisning at det gør noget godt for vores psyke at få frisk luft og lys.

Motion har mange fordele for psyken, her er nogle af dem:

• Reducerer stress – Motion frigiver endorfiner, som kan reducere stressniveauet og forbedre dit humør.
• Øger selvtillid – At opnå træningsmål kan øge din selvtillid og selvværd.
• Forbedrer søvn – Regelmæssig motion kan bidrage til bedre søvnkvalitet og reducere søvnproblemer.
• Mindsker symptomer på depression og angst – Forskning har vist, at motion kan have en positiv indvirkning på symptomerne på depression og angst.
• Øger mentalt velvære – Fysisk aktivitet kan give dig en følelse af velvære og glæde, da det frigiver neurotransmittere, der påvirker din mentale tilstand.
• Forbedrer kognitive funktioner – Motion kan forbedre kognitive funktioner som hukommelse og koncentration.

Samlet set kan motion bidrage til en sundere og mere positiv psykisk tilstand, hvilket er grunden til, at det er en god idé at dyrke motion for din psyke.

Motion spiller en central rolle i at fremme velvære på flere måder:

• Fysisk velvære – Regelmæssig motion hjælper med at opretholde en sund vægt, styrke muskler og knogler, og forbedre kardiovaskulær sundhed. Dette bidrager til en stærkere krop og øget energi.
• Mentalt velvære – Fysisk aktivitet frigiver endorfiner, som er naturlige humørforbedrende stoffer. Dette kan reducere stress, angst og depression samt forbedre dit mentale velvære.
• Søvnkvalitet – Motion kan bidrage til bedre søvn ved at hjælpe med at regulere søvncyklussen og reducere søvnproblemer.
• Selvværd – At opnå træningsmål og forbedre ens fysiske tilstand kan øge selvværdet og selvtilliden.
• Socialt velvære – Deltagelse i gruppeaktiviteter eller sport kan føre til sociale forbindelser og øge følelsen af tilhørsforhold.
• Kognitiv funktion – Motion kan forbedre kognitive færdigheder som koncentration og hukommelse.

Så motion er ikke kun godt for kroppen, men det har også en dybtgående positiv effekt på dit mentale og følelsesmæssige velvære. Det er en vigtig del af en sund livsstil, der fremmer trivsel på mange måder.
Er af den overbevisning at en sund livsstil er at finde en balance, hvor vi kan lidt af det hele – med måde – både hvad angår mad og motion.
Vores mindset har ALT at sige ifh til hvordan vi vælger at behandle os selv både fysisk som psykisk

Accepterede at min krop have brug for hvile og det ikke nyttede noget at presse den medmindre jeg ønskede at vente endnu længere på at den skulle blive rask og det havde min tålmodighed slet ikke lyst til.
Så mit mindset blev trænet og jeg tog nogle måneder hvor jeg har kikket meget indad og arbejdet med min psyke i stedet for. Fik ryddet op i de mønstre som jeg havde med mig fra tidligere livet og ikke ønskede at blive ved med at gentage.
At have det godt med sig selv er jo ikke blot velvære via god fysisk form men også at kan flytte nogle af de følelser som kan være en begrænsning for at have det godt med sig selv ligegyldig hvad.

ALT er følelser og havde jeg været i min krop for 5 år siden hvor jeg er i dag, ville jeg have følt afsky og skuffelse over mig selv at jeg ikke har holdt min krop vedlige. Havde nok trøste spist eller sultet mig selv alt afhængig af hvor stærk mit mindset var.
Heldigvis for mig har mit syn på mig selv ændret sig.
Det er flere år siden at jeg har været i den krops størrelse jeg er i dag. Ved med mig selv at jeg kan ændre det men også at det er vigtigt at elske den kære krop ligegyldig hvilken størrelse den har.

Ved nogle vil sige at det er pjat at have det sådan og at jeg er fin, som jeg er.
Der er nu ikke noget forkert i at jeg føler det som jeg gør og ved godt at jeg skal være taknemmelig for ikke at lide af overvægt, hvilket jeg også er men nu skal vi jo ikke sammenligne os med hinanden.
Er nu ganske sikker på at alle har oplevet at andre bare ser en anderledes end man selv kan gør – i sidste ende er det jo os selv som skal leve i vores egen krop, så hvordan vi selv har det med vores egen krop må vægte højest.
Er godt klar over hvilke følelser der er på spil, så skal også nok forlig mig med dem.

Vil altid sige at vi skal elske os selv som vi er ligegyldig hvordan vi ser ud men jeg vil aldrig støtte nogle i at blive overvægtige, Der kan være noget om at vi bliver påvirket af medierne ifh til hvad skønhed er men at have en tynd krop gør dig ikke mere lykkelig som menneske – det er DIT MINDSET det har indflydelse på hvad du forbinder med lykke, sundt og forkert – ikke din krops størrelse!

Din krops størrelse kan have påvirkning på dit helbred og give fysiske begrænsninger hvis du er overvægtig men igen har din krops størrelse ikke noget at gøre med hvilket menneske du er.
Ofte er det pga psykiske grunde at nogle er meget tynde eller overvægtige.
For at flytte på psyken skal man arbejde med de følelser som er grunden til at man er endt der.
Jeg ligger på det de kalder en normal vægt. Trods det så har jeg lige afsløret at jeg kan have det stramt med at være der. Har erfaring med at gå i vægttab og har gjort det så mange gange og på så mange måder at min krop ikke altid har kunne følge med hvilket kan ses på strækmærker og løs hud i dag.
Har levet som en jojo og først ændret mine vaner til en livsstil for nogle år siden.

Har haft et usundt forhold til motion og mad som jeg har skrevet lidt om på tidligere opslag.

Ved at der er forskel på at holde fast i de gode vaner med daglig aktivitet via vedholdenhed og disciplin og det kan IKKE sammenlignes med den usunde tilgang (mindset) som at SKAL lave motion i ex antal timer hver dag for at kan spise dit og dat. Tvinger ikke mig selv til at være aktiv for at kan spise det jeg gerne vil i frygt for at tage på i vægt men holder mig aktiv for at have det godt med mig selv og spiser det jeg har lyst til med måde.

Jeg tænker over hvad jeg spiser, holdt op imod hvor aktiv jeg er men tæller ikke kalorier og forbyder ikke mig selv ikke at må spise noget bestemt. Er ikke styret af maden men selv herre over hvad jeg ønsker at spise.
Spiser ikke mad for at overleve men nyder mad når jeg spiser den.
Kan godt i perioder hoppe på 21. dags challenge hvor jeg holder mig fra alkohol, sodavand, slik og fast food.
Gør det lige så meget for at detox min krop og finde tilbage til andre vaner, hvis jeg har vænnet mig til chokoladen til kaffen eller isen i weekenden.
Kan godt holde samme vægten og yde det samme, hvis jeg fx spiser en del snoller, men kan også se og mærke forskellen på min krop energimæssigt hvis jeg ikke gør, så det kommer an på hvad man gerne vil med sin krop.

Oplever stadig modstand fra andre i de perioder hvor jeg vælger at sige “nej tak” til kagen fordi de andre spiser den. Siger ikke nej fordi jeg er bange for at blive tyk, men siger “nej tak” de gange jeg vælger at gøre, fordi jeg ved at kage ikke gør noget godt for min krop og så er der andre ting som er mere værd at blive tyk af.
Det er heller ikke alle der har forståelse for at jeg sjældent drikker alkohol og sodavand. Kan godt nyde det en gang imellem men har mine grunde til ikke at drikke det, selvom jeg godt ved nogle nyder det til maden hver dag.

Selvom de fleste godt ved, hvad der er sundt og hvad der ikke er sundt, så kan det være svært at komme ud af “hygge vanerne” og finde motivationen for at bryde dem. Hvem kender ikke det at spise chokolade imens man siger til sig selv, at nu stopper det! Fordi man er træt af at se ud som man gør og alligevel så sidder man med chokoladen i munden dagen efter igen.
Er godt klar over at når jeg er træt af hvor jeg er, så kræver det nye handlinger!
Bliver nød til at gøre noget anderledes end det jeg plejer da det ofte er resulteret af hvor jeg er endt eller kan blive endnu værre, hvis jeg bliver ved med at gør dét som er skyld i, at jeg er endt hvor jeg er.

Min erfaring er at min fysik står stille eller modarbejder min træning når jeg arbejder med mit mindset og følelser. Så er også godt klar over at det er en del af processen at min fysik har ændret sig på det sidste.

Min overbevisning er at vi som menneske har nemmere ved at nå vores mål i livet, jo bedre vi kender os selv både fysisk som psykisk og det starter i egoet – hvad vi selv tror er muligt.
Tror vi ikke selv på, hvad end vi kaster os ud i – så når vi ikke særligt langt men er vi nysgerrige på at flytte egne begrænsninger og komfortzone – tror på os selv – og arbejder med vores følelser, specielt dem som psykologerne kalder for skyggesider, så vil du opleve at de følelser som kan være svære at være i, ender med at føles mere i balance og af den grund bliver mere ligegyldige. Når du finder fred i at vi ikke er herre over andre mennesker end os selv ifh til tanker, handlinger og følelser, så opnår du en indre ro – en måde at komme i balance med din krop og dit sind på.

Det vil aldrig være muligt at få andre til at forstå hvad man gerne vil hjælpe med, hvis de ikke er klar til at få hjælp og blot fordi jeg har erfaret ting som jeg gerne vil skåne andre for, så er der stadig ting i livet de selv bliver nød til at erfare på deres krop for at forstå.

Er klar over at jeg er lige præcis hvor jeg skal være lige nu.

Der sker utrolig meget indeni denne tid som har ændre mit syn på rigtig mange ting – både på mig selv og forståelsen for hvorfor vi er, som vi er som mennesker.
Har nu altid været åben og ydmyg ifg til at høre andres meninger og holdninger og er de ikke overbevisende nok, så holder jeg fast i mine egne. Vi behøver ikke være enige og jeg har lov til at have mine egne meninger og synspunkter, ligesom I har. Det gør ingen af os forkerte eller uvenner.
Vi er dem som vi er, ud fra hvad vi har med i bagagen.

Finder psykologien utrolig spændende og når jeg ser på de mennesker som inspirer mig ifh til motion og fysik, så kan jeg godt se at min passion ikke er så stærk som deres.
Ved at jeg ville kunne opnår meget mere fysisk, hvis jeg virkelig brændte for dét men det gør jeg ikke.
Ville ønske jeg have noget jeg virkelig brændte for og af den grund ønskede at stræbe efter, men det har jeg ikke haft længe. Kan godt sætte mig mål og arbejde imod dem men det er længe siden at mit hjerte har brændt efter noget bestemt. Af den grund bliver jeg nød til at prøve noget nyt og håber I vil tage godt imod det. En mere sårbar side af mig ser dagens lys inden længe.

/ Elenna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at benytte idefuldenoter.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.