HVORFOR SKRIVER JEG DE HER OPSLAG?

Har været i fuld gang i nogle uger med at skrive et opslag om MINDSET OG MOTION, men dét stak helt af med mig! Kunne slet ikke stoppe med at skrive, da jeg først kom i gang og da jeg ikke selv er den store læser, så vil jeg forsøge ikke at gøre mine opslag alt for lange! Selvom det åbenbart kan blive en udfordring, små griner.
Jer som kender mig ved at jeg kan snakke og skrive de fleste i søvn, hvis jeg først har noget på hjertet.

Har besluttet at I får MINDSET OG MOTION, når jeg har gjort op med mig selv om det er muligt at forkorte.
I stedet for at jeg ikke kom videre, besluttede jeg at lave – HVORFOR SKRIVER JEG DE HER OPSLAG, som jeg kan se også ender med at kræve en god kande kaffe at komme igennem.

Har I læst nogle af mine tidligere opslag, så vil jeg ikke udelukke at der kan være emner og udtalelser der kan gå igen, da ALT jeg skriver kommer direkte fra hvad jeg har på hjertet, når jeg skriver.
Der er ingen emne der kan beskrives kort og der er intet som blot er sort/hvidt, så nogle emner vil automatisk gå igen i andre sammenhænge. Alt er delt ærlig, autentisk og lige fra hjertet.

Min intention med mine opslag er at komme ind på ALLE OMRÅDER af os som menneske.
Alt vi gør og er, hænger sammen. Vores måde at tænke på, gøre tingene på og at være på som person.
De valg vi tager og den måde vi vælger at leve på, til den måde vi behandler andre og ser os selv på.

De opslag jeg vælger at dele med jer, er ud fra mine egne erfaringer, så intet af det jeg siger er nødvendigvis videnskabelig bevist end ud fra min egen krop.
Respekter at vi alle er meget forskellige.

Diverse titler på papir er vel den viden vi opnår efter at have studeret forskellige emner, men jeg sammenligner det lidt med når vi har taget vores kørekort.
Blot fordi vi har et bevis/papir på at må køre bil er det ikke en selvfølge at alle er lige gode bilister.
Vi kan læse og uddanne os på livet løs om hvordan vi burde leve vores liv, hvad der er bedst, sundest og mest rigtigt at gøre ifh til tal, analyser og videnskab, men I min optik står vores egne erfaringer stærkere end titlerne og tallene.

Det er utrolig vigtigt at vi som mennesker, ikke går og sammenligner os med hinanden!

Er godt klar over at det kan være udfordrende ikke at komme til, da medierne er gode til at påvirke vores opfattelse af hvad er bedst og mest rigtig – HVORDAN vi burde leve.
Som om lykken findes blandt alle de materielle ting vi kan købe eller ved at se ud på en bestemt måde eller leve på et sundheds trip, hvor der ikke må ryges, drikkes eller spises fast food m.m.

Kan godt ske gutten i Nordkorea er god til at diktere, hvad hans folk må vide, skal gøre og tænke men undervurder nu heller ikke måden medierne i vores ende af verden ønsker at påvirke vores virkeligheds opfattelse på – se bare hvordan det gik under Covid-19. Alle der ikke gjorde som flere tallet blev set skævt til. Kan godt ske at der bliver kastet et par tomater denne vej nu med den udtalelse, men holder fast i at det er ok at stå ved sine egne værdier og overbevisninger, så længe intentionerne er gode.

Har skam selv været god til at sammenligne mig med alle andre og af den grund ikke følt mig god nok som den jeg er. Det er også derfor at jeg kan sige uden tøven at man ikke må sammenligne sig med andre!
Ingen andre end os selv har levet det liv som vi selv har. Kan være der er nogle som har oplevet tilsvarende ting som en selv, men vores barndom er præget fra egne forældre, som har påvirket os ud fra det liv de selv kommer fra. De er blot et mønster fra den opvækst de selv har været en del af og af den grund ubevidst givet det videre til egne børn. Det er først i min tid at der er mere fokus på at kan arbejde med egne mønstre og adfærd, så det er mulig med bevidsthed at ændre den adfærd, som har gået igen igennem flere generationer.

Så sammenlign dig ALDRIG med andre men lad andre inspirer og motivere dig til det liv DU ønsker at leve. Hvad der virker på min krop, virker ikke nødvendigvis på din krop, men det kan være at min erfaring får dig til at vil prøve andre ting end du kender til, for at se hvad der virker på din krop.

Jeg lytter, lader mig inspirer og motivere af dem som selv har prøvet en masse på deres egen krop og psyke. Har RESPEKT for dem som har haft meget modgang i livet og trods det formålet at vende dét til sin styrke og ikke ladet fortiden definere hvem de er.

Har også meget respekt for dem som bygger sit eget liv op fra ingenting til en vækstende tilværelse.
Ved at ingen mennesker kommer tilfældigt ind i vores liv. Så er både beæret og taknemmelig for de mennesker i mit liv, der viser mig vejen fra drømme til virkelighed. Intet kommer uden handling, tid og hårdt arbejde af vedholdenhed og tålmodighed.

På nogle områder kan man godt føle sig alene med de ting man oplever og så er det befriende at finde ud af at andre ret faktisk også har oplevet tilsvarende ting i livet og man ikke er alene.
Derfor er disse delinger kun lavet for at inspirer og motivere andre.

Når du læser dette, så huske også at have i mente at mine overbevisninger om hvad der er godt, skidt, rigtig og forkert ikke behøver være dine. Så læs og brug kun dét som giver mening for dig.

I mit opslag om MINDSET OG MOTION kommer jeg lidt ind på at mit mindset langt fra har været som det er i dag! Har haft et meget meget mørkt mindset.

For år tilbage da jeg havde et andet navn, var jeg MEGET selvdestruktiv – tog ALT hvad andre sagde som kritik og var dobbelt så hård imod mig selv når jeg ikke levede op til egne krav som altid var svære, hvis ikke umulige at leve op til. Var usikker på mig selv, så min skoletid gik med at dobbelt tjekke lektier og undgå at deltage aktiv i timerne, for sæt nu mine svar ikke var rigtige – følte dengang at jeg knoklede dobbelt så hårdt for at kunne følge med alle de andre og livet generelt var en stor kamp.

Så alle fejlene og begrænsningerne i meget og følte sjældent noget. Havde lært at lukke ned for mine følelser for at overleve. Der er stadig perioder i mit liv jeg ikke husker særlig tydelig.
Fik at vide for nogle år siden at det er ganske naturligt at vi som mennesker både følelsesmæssigt men også hukommelsesmæssigt fortrænger det som gør ondt, for at kan overleve i de omgivelser vi er.
Jeg kunne sagtens smile og føle smerte indeni. Jeg følte mig aldrig god nok i andres og egne øjne. Havde lært hjemmefra ikke at måtte vise vrede eller hvis jeg var ked af det, så lærte hurtigt at jeg kom længst ved at smile lige meget hvad.

Er af natur et meget glad menneske så det har ikke været svært at skjule men det vil jeg sket ikke kunne gøre den dag i dag. Er mere autentisk i dag, så man vil kunne se på mit kropssprog, hvis jeg forsøgte at dække over hvordan jeg har det.
Var en mester i at tage de forskellige ”hatte på” og indordne mig efter de mennesker jeg var sammen med. I en periode af mit liv var jeg sjældent ”autentiske”, så havde du spurgte min familie hvem jeg var, så var jeg på en måde og sammen med mine veninder på en anden måde osv.

I dag er jeg den samme person ligegyldig hvem jeg er sammen med. Prøver ikke at være andre end mig selv og det har været befriende at slippe den dårlige samvittighed af at skal leve op til alle andres forventninger og krav for at passe ind i rammerne som den god datter, mor, veninde m.m. i deres øjne.
Det er en umulig opgave fordi alle har en mening ud fra hvem de er, så du vil aldrig kunne gøre alle glade men kun efterlade dig selv men en følelse af ikke at være god nok i deres øjne.

Med sådan et mindset er det svært at se glæde, muligheder og det fede ved generelt at være elsket for den man er og ekstra svært når man ikke har lært at elske sig selv.
Turde ikke tage chancer, fordi frygten for at fejle var større end nysgerrigheden for at lære.

Kan man ændre sit mindset? JA, er du tosset – man kan ændre ALT der vedrøre en selv, hvis man vil!

Er det svært at ændre sit mindset? Tjoo vil lyve, hvis jeg sagde at det er nemt, men du blev jo også først en bedre bilist efter flere års erfaring og sådan er det også når man begynder at arbejde med sig selv.
Vi lære jo så længe som vi lever medmindre vi vælger livet i ”hamsterhjulet”.

Når man arbejder med sig selv kan man opleve at ens overbevisninger om rigtig og forkert muligvis ikke holdte stik alligevel og dét kan være skræmmende! For det ændre ens syn på sig selv og andre både holdnings og følelsesmæssigt. Hele ens fundament kan opleves som revet væk under en og man skal starte helt forfra med at bygge det hele op igen ved at finde ud af hvilke værdier og overbevisninger man så har.

Det er ikke kun i starten men også senere i livet at du kan få en viden der gør at du stiller spørgsmålstegn ved dét liv som du forbandt med at være dén rigtige måde at være og leve på, da det måske viser sig ikke at gør noget godt for dig alligevel.
Dét kan gøre ondt på egoet, fordi det kræver at man flytter sin komfortzone fra de overbevisninger man havde før til dem man får – kan også være svært at ændre sig for omverden.

Der vil være mennesker som ikke ønsker dig det bedst og helst vil have du bliver ved med at være den samme person som før. De vil blive ved med at minde dig om hvordan du var og alt det som ikke kan lade sig gøre m.m.
Der vil også være dem som ikke forstår dig og så vil der være de mennesker som støtter dig.
Det er meget normalt at man får nye relationer, da de ikke dømmer en som de gamle relationer kan gøre.

Nogle er venner for livet og bliver en del af din rejse imens andre kun var der i en periode af dit liv.
En ting er sikkert, ALLE i dit liv har været med til at forme dig og dem som ikke støtter dig som dén person du beslutter dig for at vil være, er ikke de rette mennesker at have omkring dig.

FØRSTE STEP FRA DEN SELVKRITISKE TANKEGANG
Det gør din psyke stærkere at lære at tænke og snakke pænt om og til dig selv.
Derefter kommer selvkærligheden, at finde redskaber så du også lære at elske alle sider af dig selv og mærke kærligheden når andre giver dig komplimenter og siger søde ord. Alt kræver øvelse ligesom at køre bil.

Med tiden bliver man bedre og på et tidspunkt begynder du at kan mærke de kærlige ord, ligesom du sikkert tydeligt kunne mærke smerten i ordene, når du blev råbt af, skældt ud eller fik kritik af andre førhen men det kræver at du kommer ned i din krop og MÆRKER hvordan dén har det og lære at slår hovedet fra når den diktere alt det I skal nå, inden I kan sove.
Når jeg siger ned i kroppen mener jeg, være ærlig over for dig selv – er din krop træt så gå tidligere i seng, er den stresset så gir ned fra alle opgaverne osv. Det er i sidste ende DIG SELV, som styre din egen krop.
Så det er kun egne overbevisninger der sætter begrænsningerne og undskyldningerne for at det ikke kan lade sig gøre.

Kan huske at jeg blev provokeret da jeg fik det at vide første gang og tænkte – nemmere sagt end gjort men det kan jeg altså ikke! For så følte jeg, at jeg svigtede den og den og havde dårlig samvittighed over jeg ikke får gjort dit og dat. Kan sige i dag at det var kun fordi, at jeg havde koblet de følelser på mine forventninger. De følelser kan ændres og det samme kan dit psykiske fængsel af begrænsninger også.

Ligesom mange ved hvilken mad kroppen fungere mest optimalt med, lige såvel kan vi selv have indflydelse på hvordan vores liv skal opleves og leves imens vi har det.

Kan godt ske at der har været udfordringer og modgang igennem livet som fx dårlig barndom, sygdom eller andre tænkelige grunde til at man synes dét har være svært at få noget godt ud af livet.

For at kan mærke sig selv kræver det at man går tilbage til den første gang DE følelser blev koblet på en –
De følelser som du enten prøver at fortrænge eller nægter at mærke.
Og jooow det starter i barndommen, for det var dér vi lærte ALT for første gang.
Det var måske der vi kun følte os elsket, hvis vi opførte os på en bestemt måde og lærte at indordne os, men er det kærlighed når man ikke må få lov til at være den person man er?
Det er dét ikke, så allerede der finder du en ud af rigtig mange adfærdsmønstre der kan følge dig i livet.
Nogle kan vi lære at leve med imens andre kan være med til at begrænse os fra glæde m.m.
Om du ønsker at ændre dem er op til dig. Jeg har gjort det og kan sige at det er hele rutsje turen værd.

Vælger at se min modgang som læring og få det bedste ud af det værste, for at kan komme videre.
Intet i vores liv skal definere os, medmindre vi selv ønsker at det skal.
Vi er ikke den person, som vi har været. Vi lære hele livet og erfaringerne har ændre os til den person vi er i dag. Af den grund vil vi heller ikke være den samme person om nogle år frem, medmindre vi vælger ikke at blive klogere på livet og os selv.

Læser du det her opslag, så er dette blot en bekræftelse på at du er lige så stærk en sjæl som jeg.
Har en fighters ånd som ikke giver op uden kamp. Er meget passioneret for de ting du tro på og går først videre i livet efter at have forsøgt at kæmpe for dét som betyder noget for dig. Ikke alle slag vindes igennem livet men heller ikke sagt at de så tabes, for der kommer læring og erfaringer ud af alle.

Arbejd med dine følelser, dit mindset, lær din krop at kende indeni som udenpå og vid jo mere du lære dine egne behov og følelser at kende, jo nemmere vil det være at koble de gode følelse på de tanker som får dig til at føle opgivende og øv. Man kan ikke savne noget man ikke ved findes, men når først du har mærket noget lækkert som fx den første forelskelse, så ved du også at det er muligt at føle glæde.

Siger på ingen måde det er nemt, men vi lære jo intet hvis livet kun var let.
Det ville nu ellers være skønt, hvis de veje vi kørte på kun gik lige ud – ingen sving, stop, bakker eller andre udfordringer for at komme derhen hvor vi gerne vil ende.

VI ER ALLE BLOT MENNESKER
Kan godt ske at vi lever i forskellige miljøer og til udgangspunkt omgiver os med mennesker, som har de samme værdier som os selv, men det er ikke HVAD vi har af materielle ting eller hvor mange titler vi opnår igennem livet der definer os som menneske, det er HVEM vi er ud fra adfærd og handlinger.

Vi kom til denne verden alene og vi forlader den også alene (sjældent at vi dør på samme tidspunkt) uden alle vores martielle ting.
Så skåret ind til benet, er det eneste der adskiller os mennesker fra vores forskelligheder – kun vores viden vi får med os fra dette liv (nogle fra tidligere liv)
Fra den dag vi bliver født til den dag vi dør – Alt andet er blot ting der er med til at forsøde vores tilværelse imens vi er her. Så hvordan vil du gerne huskes den dag du ikke er her længere?
Nåede du at sætte dit personlige præg på dem du mødte igennem livet?
Skabte du barndoms minder med dine børne eller prøver du at gøre det godt igen ved at være der for dine børnebørn, så de husker dig? Osv..

Det er helt ok at være DIG, ligegyldig hvordan du vælger at leve dit liv.
Det er DIT LIV, så du bestemmer selv om det skal nydes, spildes eller blot overstås.

/ Elenna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at benytte idefuldenoter.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.